Om flyskræk, højdeskræk og hvordan hypnose kan hjælpe

højde og flyskræk behandling med hypnoseFlyskræk adskiller sig fra mange andre fobier, ved at være den fobi som man føler man har mindst kontrol over. Dette skyldes det enkelte faktum at det er ude af personens hænder, når først han har sat sig i flysædet og flyet er lettet. Alt er lagt i andres hænder.
Dette kan være en stor udfordring for den kontrollerede person, som gerne vil styre hele situation fra ende til anden. Jeg har har haft klienter til hypnose, som har fortalt at de (ubevidst) forsøgte at rette op på flyets bevægelser, ved turbulæns og bevægelser i skroget.

Alt dette er naturligvis helt nyttesløst og vil kun i sidste ende forstækre angsten og utrygheden. Det handler om at slappe af og give sig hen til andres kompetencer. Lægge ansvaret fra sig og nyde at være ansvarsfri en stund.

Hvad kan hypnose bidrage med!

En hel masse faktisk. Der kan være forskellige årsager til at man har fået sin flyskræk. Uheldige oplevelser fra tidl. flyture, skrækfilm i tv´et, overførsel af forældres egen flyangst, overkontrol o.s.v Som regel skal der ryddes op i fortiden, da der ofte ligger nogle uheldige hændelser, som blokerer for en afslappet adfærd. Underbevistheden er panisk angst for flyveoplevelsen og skal omprogrammeres. Dette kan hypnose gøre på fortrinlig vis og faktisk er min erfaring, at bare et par hypnose behandlinger plejer at kunne gøre en stor forskel.